Over ons

Vanuit de Amsterdamse TonTon Club is Tons of Fun ontstaan: een online platform waarin wij (Nederlandse) onafhankelijke spel ontwerpers een podium bieden.

De opmars van offline spel is al jaren aan de gang. Door de digitalisering en de vele technologische stappen die in korte tijd zijn gezet in de wereld van online gaming, lijkt er als tegengeluid weer een algemeen verlangen te zijn naar een “ouderwets” bordspel.

Deze ontwikkeling in combinatie met de populariteit van crowdfunding websites als Kickstarter heeft voor een heuse board game boom gezorgd. Onafhankelijke game designers kunnen nu makkelijker hun spellen produceren zonder een grote uitgeverij in de arm te nemen.

Op die spellen en designers richt Tons of Fun haar schijnwerpers.

Tons of Fun is dé plek waar je de Kickstarter spellen kan aanschaffen waarvan je nét te laat was met pledgen. Je kan er terecht voor spellen die tot stand zijn gekomen zonder de hulp van grote uitgeverijen. Bij Tons of Fun vind je unieke spellen die jij en je vrienden nog nooit eerder hebben gespeeld en tegelijkertijd leer je in de magazine alles over spel. Lees interviews met designers, columns van deskundigen en leer over de totstandkoming van deze nieuwerwetse bordspellen.  

De spellen in onze collectie zijn mogelijk gemaakt door crowdfunding, komen van Hollandse bodem of hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Defaq
Spelletjesavonden kunnen wat ons betreft wel een scheidsrechter en coach gebruiken, om jouw Monopoly, Risk of Koehandel avonden in goede banen te leiden. Hiervoor is Defaq. Door middel van de vijf meest gestelde vragen kan jij belangrijke informatie inwinnen over je favoriete spel. Hoe je het snelste wint en wat de beste strategieën zijn, maar ook wat het allerbeste Scrabble woord is en hoe lang het langste potje Monopoly heeft geduurd.

Bij Defaq begrijpen we ook hoe vervelend het is als je de de spelregels van je lievelingsspel al jaren kwijt bent, of wanneer deze onleesbaar is geworden door de warme chocolademelk die je neefje erover heen heeft gemorst afgelopen weekend. Om deze reden zijn ze bij Defaq te downloaden in een PDF. Staat jouw lievelings spel nog niet in de steeds groeiende database? Of heb je een andere vraag? Stel hem aan één van onze scheidsrechters in de live-chat.

Contactgegevens

Een vraag over onze producten, je bestelling, een klacht of gewoon iets te vertellen?  Stuur ons een mailtje of chat live met ons rechtsonder!

0